Artikel

Nyt fra Aarhus’ urbane vandside

De fleste byglade Aarhusianere har ikke kunnet undgå at bemærke den sidste tids intensiverede summen omkring vandaktiviteterne på Aarhus Ø. Lige nu er der særligt to store ting at flage for: Det nyåbnede havnebad og det kommende VM i sejlads, som finder sted i Aarhus-bugten denne sommer.

Havnebad og sommerstemning

Lørdag d. 30. juni åbnede verdens største havnebad ved Bassin 7 på Aarhus Ø.

Det BIG-designede havnebad er big i mere end én forstand - intet mindre end 50 meter langt og rummer både børnebassin, bassin til udspring og to saunaer. Havnebadet er åbnet alle dage fra kl. 11-19 og altid bemandet med livreddere i både tårn og ved bassinerne.

Havnebadet ligger smukt integreret i Ø-områdets arkitektur og adderer til fortællingen om den nyskabte Aarhus-oase, der forener land, vand og luft i et urbant fællesskab.

Det er Salling Fondene og Kommunen, der står bag den nye havneattraktion, og dermed blev det røde bånd også klippet af klippet af Borgmester, Jacob Bundsgaard, Karin Salling og rådmand Rabih Azad-Ahmad.

Allerede til åbningen af badet var der rift om de 650 pladser, som de nye gratis faciliteter tillader.

Det store fremmøde taler for sig selv: En ny Ø-favorit er skabt.

Sejlsport og urban folkefest: VM i sejlads på Aarhus Ø

30. juli-12. august løber VM i sejlads af stablen – og i år er det Aarhus, der slår bydørene op som værter.

Der er tale om én af de største sportsbegivenheder i Danmark nogensinde, når 1500 sejlere fra over 100 nationer kæmper om både VM-medaljer og OL-kvalifikation.

Der er lagt op til intet mindre end en 14 dage lang maritim folkefest med plads til alle – både til vands og lands – når Aarhus søsætter events hele vejen rundt om sejladsen for gæster fra hele verden.

VM sejllads ud fra Lighthouse Aarus

Aarhus Ø som samlingspunkt

Aarhus Ø vil fungere som eventens centrum med åbningsceremoni og et væld af aktiviteter for gæster i alle aldre under sejladsen.

Glæd dig til alt lige fra historiefortællinger om Aarhus-bugtens fortid og forestillinger om vikinger til havs til smagsprøver på havets spisekammer og indblik i dyrelivet akkompagneret af mangfoldige input fra den musikalske scene.

De lokale klubbers sejlere, dykkere og surfere inviterer dig også indenfor og hjælper ombord i deres favoritdiscipliner, alt imens et utal af bådtyper i alverdens udformninger pynter på bugtens kulisse.

Kom og vær med

Vær med, når Aarhus-festen starter. Arrangementet er gratis og listen over events og indtryk tæt på endeløs.

Læs hele programmet på aarhus2018.dk

Relaterede

Læs andre artikler der minder om denne

Image

Fem containere og 50 læs sand gav for alvor liv på Aarhus Ø

Artikel

Strandbaren har sat et markant præg på livet på Aarhus Ø. De kolde drinks og den afslappede stemning har tiltrukket tusindvis af mennesker og skabt masser af opmærksomhed omkring den nye bydel.

Image

3600 tons sten er blevet til en oase af liv under vandet

Artikel

På Havbanen for enden af Aarhus Ø har Danmarks Naturfredningsforening og Aarhus Kommune genetableret et af de mange livgivende stenrev, som er forsvundet i Aarhusbugten siden 1930’erne.

Image

Fem store badebolde er træningsanlæg for hundredvis af havsvømmere

Artikel

Aarhus Havbane ud for Jette Tikjøbs Plads på det yderste af Aarhus Ø er blevet et tilløbsstykke for havsvømmere, dykkere og standup-padlere, som ønsker at komme tæt på Aarhusbugten.

Boligliste

Hør mere om Lighthouse

Vil du høre mere om projektet, lejlighederne og investeringsmulighederne? Så skriv dig på boliglisten og bliv kontaktet eller modtag vores nyhedsbrev, hvor du bl.a. kan læse mere om Lighthouse og livet på Aarhus Ø. Nyhedsbrevet kan til en hver tid afmeldes.