Cookies

Gå på opdagelse

Livet omkring Lighthouse

En pulserende bydel midt i Aarhus

Aarhus Ø er en bydel i rivende udvikling. Byggerier, restauranter, mødesteder og hyggekroge vokser hastigt frem og skaber en bydel med masser af muligheder lige i nærheden for beboerne. I Lighthouse får du det bedste af alle verdener - natur og ro, byliv og puls. Her kan du leve livet med en uforstyrret udsigt til bugten, samtidig med at du bor midt i Aarhus.

Restauranter og spisesteder

Restauranter og spisesteder vokser hastigt frem på Aarhus Ø og mulighederne er mange. Få en madoplevelse ud over det sædvanlige på Michelin-restauranten Substans i Pakhusene eller på gourmetrestauranten Ghrelin i Z-Huset. Ved lystbådehavnen er der masser af muligheder for god mad og drikke på for eksempel KP5, Det Glade Vanvid og Restaurant Anker.

Er du til god vin eller hjemmebrygget øl, kan du prøve charmerende VinDanmark og rustikke Hantwerk. Er du mere til at spise hjemme, kan du få frisk fisk hos Clausens Fiskehandel eller Havnens Fiskehus, hjemmebagt brød og delikatesser hos MIBMadmarked i Pakhusene eller lækker takeaway i alle afskygninger ved Bassin 7.

Sports- og vandaktiviteter

Lighthouse er placeret lige ved vandet, og det er derfor oplagt at bruge bugten som legeplads til vandsportsaktiviteter. På Aarhus Ø kan du blandt andet sejle kano og kajak i Aarhus Kano og Kajakklub, stå på stand up paddle boards ved Surf Agency eller lære at sejle hos Aarhus Sejlklub eller Sejlklubben Bugten. Har du båd er der naturligvis også flere muligheder for at få en plads i Lystbådehavnen, så du nemt kan komme på eventyr i bugten.

Er du til et koldt gys, kan du melde dig ind i Badeklubben Aarhus Ø, som holder til ved Havnebadet hele året rundt. Her kan du hoppe i Havnebadet og blive varmet igennem i saunaen bagefter. Vil du træne i bekvemmelige omgivelser med maskiner, løbebånd og andre fitnessfaciliteter, så kan du benytte SEIER Fitness, som holder til lige ved siden af Lighthouse i Pakhusene.

Bassin 7

Bassin 7 er blevet et populært mødested for aarhusianerne – særligt i sommermånederne. Havnebadet trækker vandglade gæster til, når solen kigger frem, og det er vejr til at hoppe en tur i havet eller sole sig på terrasseområderne. Men Bassin 7 er også meget andet end Havnebadet. Hele vejen langs kajen finder du små hyggelige mad- og drikkeboder, hvor du kan nyde et lille måltid eller tage mad med hjem. Her er der alt fra sushi og vin til burger og øl. Derudover finder du også Teatret Gruppe 38 i AARhus-byggeriet, der fortæller gode historier med nærvær og kunstnerisk kvalitet i flotte forestillinger.

I løbet af de kommende år vil Bassin 7 blive omdannet til en havnepromenade med endnu mere byliv, restauranter og hyggelige mødesteder, når boliger samt et hotel med spa og konferencecenter opføres.

Et rekreativt samlingssted

Ø-Linjen er hele Aarhus Øs grønne samlingspunkt. Visionen er at skabe et grønt bælte med små oaser, der kan få det grønne liv til at spire og samle bydelens beboere og besøgende.

Projektet kommer til at strække sig fra Lighthouse til Bassin 7 og bliver fordelt på fire grønne områder. Drivhuse, bærbuske, bænke, bistader, hængekøjer og legeområder skal blandt andet skabe det grønne lærred på Aarhus Ø. Her kan både beboere og besøgende forme indholdet, nyde faciliteterne og være en del af fællesskabet.

Et fælles projekt for Ø-beboerne

Fra projektets begyndelse har beboernes input været vigtige for at skabe et godt miljø for alle. Derfor afspejler Ø-Linjen i høj grad ønskerne fra beboerne og er nu et sted for alle - både store og små.

De første to områder af Ø-Linjen er allerede klar til at byde alle velkomne. De strækker sig fra Havneholmen, forbi Pakhusene og hen til området mellem Isbjerget og Lighthouse. De to næste etaper ved Lighthouse og Bassin 7 udvikles i forbindelse med opførelsen af bygningerne omkring.

Vil du vide mere?

Hør mere om Lighthouse

Vil du høre mere om projektet, lejlighederne og investeringsmulighederne? Så skriv dig op til at blive kontaktet af en mægler og/eller modtag vores nyhedsbrev, hvor du bl.a. kan læse mere om Lighthouse, events og livet på Aarhus Ø.