Artikel

Et spirende madmekka

De seneste år er restauranter, caféer og madbutikker for alvor begyndt at indtage Aarhus Ø. I dag finder du et kæmpe udvalg af muligheder, der kan få tænderne til at løbe i vand og knurren i maven til at holde op.

Restaurant Substans

Vi starter på toppen og i den dyre ende af gastronomiske oplevelser på Aarhus Ø.

På toppen af Pakhusene flytter den velkendte aarhusianske Michelinrestaurant Substans ind i foråret 2020. Substans er kendt for god mad i den helt høje ende og har mange års erfaring som Michelinrestaurant. Her er der altså garanti for en gourmetoplevelse af de helt store.

Læs mere om Substans her.

Ghrelin

Ghrelin er en af de nyere restauranter på Aarhus Ø. Gourmetrestauranten holder til i Z-Huset i intime og hyggelige lokaler. Her får du en sublim madoplevelse med fokus på råvarens kvalitet og smag, hvor enkelthed og ærlighed er i fokus. Folkene bag Ghrelin er også kendt fra deres populære søsterrestaurant og hotel Langhoff og Juul, som ligger i Latinerkvarteret og i Ebeltoft.

Læs mere om Ghrelin her.

KP5

Ved Lystbådehavnen er der flere gode restauranter og KP5 er blot én af dem. Her får du fransk inspireret mad med udsigt til Lystbådehavnen. Ud over lækre frokost- og aftenretter, tilbyder KP5 også en overdådig søndagsbrunch. I 2019 blev KP5 desuden nomineret til byens bedste spisested.

Læs mere om KP5 her.

Det Glade Vanvid

På det Glade Vanvid kan du få en overdådig madoplevelse med alt inkluderet. Brødrene Koch er de to mænd bag restauranten, som tilbyder all inclusive menu både i hverdagen og i weekenden. Udgangspunktet for konceptet er; at alt det, man ikke vil undvære, er der – og alt det man kun håber på – er en selvfølge.

Læs mere om Det Glade Vanvid her.

Restaurant Anker

Restaurant Anker er endnu en restaurant, som ligger med udsigt til Lystbådehavnen. Her får du fransk inspireret mad med frisk fisk og gode råvarer.
Ud over at spise en god middag, så kan du også holde events og selskaber på Restaurant Anker. Derudover er restauranten for nylig begyndt at servere brunch.

Læs mere om Restaurant Anker her.

VinDanmark

Hos VinDanmark kan du få et godt glas vin. Ganske enkelt. Rammerne er uprætentiøse og hyggelige, og du kan prøve et stort udvalg af forskellige vine. VinDanmark har desuden en selvbetjeningsbar, hvor du blot vælger den vin, som du ønsker. Du kan desuden få tapas og snacks til at stille sulten. Vil du hellere drikke vinen hjemme, så er der også rig mulighed for at købe flasker med hjem.

Læs mere om VinDanmark her.

Hantwerk

Hos Hantwerk kan du få øl, som er brygget lige bag baren. Humleland hedder øllet og efter sigende er det brygget med omhu, kærlighed og gavmilde mængder humle. Ud over et stort udvalg af øl, så tilbyder Hantwerk også fransk inspireret delerette og ’petit plats’ i restauranten Bistro Goulu.

Læs mere om Hantwerk her.

MIBMadmarked

I Pakhusene finder du MIBMadmarked. Her kan du få friskbagt brød og kager, lækre delikatesser, pizza på udvalgte dage, frokostretter og meget andet. MIBMadmarked er stedet hvor Aarhus Øs beboere henter morgenbrød, eftermiddagskaffe og to-go aftensmad. Derudover kan du finde lækre olier, eddiker, vin og meget andet til hverdagsforkælelse eller gave.

Læs mere om MIBMadmarked her.

MIB i Pakhusene

Når anden etape af Pakhusene står klar i foråret 2020, åbner MIB en restaurant i stueetagen. I dagstimerne vil MIB bespise de mange virksomheder i Pakhusene med frokost, men når det bliver aften, vil lokalerne blive omdannet til en hyggelig restaurant, hvor alle kan komme og spise et godt måltid mad. MIB arrangerer allerede fællesspisning for ø-beboere én gang i måneden i Pakhusenes første etape samt andre events.

Læs mere om MIBPakhusene her.

Bassin 7

Ved Bassin 7 finder du små hyggelige ’street food’ boder, som serverer alt fra burger og øl til sushi og vin. Boderne er perfekt placeret med udsigt til Havnebadet. Nogle af boderne skifter løbende, så du kan prøve forskellige typer ’street food’. Alle bodernes åbningstider er desuden sæsonbestemt, så hold øje med bodernes egne hjemmesider og Facebooksider for at se, hvornår de åbner igen.

Læs mere om Bassin7 her.

Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus

Havnens fiskehuse er velkendte steder for mange aarhusianere. Her får man friskfanger fisk, autentisk service og en god oplevelse. Udvalget er stort og mulighederne er mange, når man går på opdagelse i de to fiskebutikker. Her er både fersk fisk, lækre fiskeretter og –delikatesser. Alt dét som skal til at servere et godt måltid med frisk fisk.

Læs mere om Clausens Fiskehandel her.

Læs mere om Havnens Fiskehus her.

De kulinariske muligheder på Aarhus Ø er mange. Og endnu flere kommer løbende til. I de kommende år vil der blandt andet komme restauranter og caféer ved Bassin 7, når blandt andre Nicolinehus, Kampanilen, Karréerne samt hotel og konferencecenteret opføres. Derudover vil der i Lighthouse også komme restaurant- og caféliv, som vil skabe endnu mere byliv på Aarhus Ø.

Relaterede

Læs andre artikler der minder om denne

Vil du vide mere?

Hør mere om Lighthouse

Vil du høre mere om projektet, lejlighederne og investeringsmulighederne? Så skriv dig op til at blive kontaktet af en mægler og/eller modtag vores nyhedsbrev, hvor du bl.a. kan læse mere om Lighthouse, events og livet på Aarhus Ø.