Artikel

Et hav af liv i Aarhus Bugten

Lige under overfladen, kun en spytklat fra Lighthouse, bugner det med fisk og havdyr. Aarhus Bugten har nemlig et rigt dyreliv, og særligt i sommermånederne er der mulighed for at opleve et hav af liv lige ud for Lighthouse på Aarhus Ø.

Sommermånederne er de bedste, når man gerne vil opleve nogle af alle de fantastiske fisk og havdyr, vi har i de danske farvande. Men faktisk kan du fiske hele året rundt. Så grib fiskestangen, dykkerbrillerne, kikkerten eller bare de gode gåturssko, så du kan få et glimt af de danske fisk og havdyr.

Makrellen

I juni måned og helt frem til oktober er makrellen en populær fisk i danske farvande – også i Aarhus Bugten.

Faktisk er det grønne fyr på Aarhus Ø et populært sted for fiskere, der gerne vil have et par makreller med hjem til middagsbordet.

Makrellen er i sæson fra juni til oktober og varierer i størrelse. Men før du smider snøren i vandet, så husk at købe et fisketegn.

Silden

Måske har du oplevet at gå en tur langs vandet i foråret og pludselig se, hvordan vandoverfladen nærmest koger? Hvis ja, så har du nok set en stime af sild. Sildene svømmer nemlig altid i store stimer, der viser sig som mørke plamager i vandet. Ofte kan man også se, hvordan fiskenes sølvfarvede bug kommer til syne i overfladen og flakser i sollysets skær. Silden er i sæson fra cirka april til juni og igen fra september. Hvis du vil fange sild til dit næste frokostbord, kan du, lige som med makreller, fange dem ved det grønne fyr på Aarhus Ø.

Vil du lave dine egne marinerede sild, så tjek denne opskrift ud.

Sælen

Det gik vist de færreste ø-beboeres næse forbi, da en sød sæl i vinteren 2018 holdte til i Bassin 7 ved Havnebadet på Aarhus Ø. Her nød sælen den milde vintersol på surfboards og ramper, når muligheden bød sig.

Sæler ser søde og bløde ud, når de ligger og slænger sig i solen eller kigger med deres store øjne op over havoverfladen.

I de danske farvande er det ofte den spættede sæl og gråsælen, man oplever. Selvom sælen på Aarhus Ø ikke var bleg for at stille op til både billeder og video, så holder sæler oftest til i kystområder, hvor de kan leve uforstyrret på øer, sandstrande, rev osv.

Men flere sæler er set i Aarhus Bugten ud for Aarhus Ø – så hold øje næste gang, du går en tur langs vandet.

Men husk- finder du en sæl på stranden, så hold dig på afstand og rør ikke ved den.

Marsvinet

Rigtig mange har oplevet at gå langs vandet og pludselig se en lille finne stikke op over vandet. Det er som oftest et marsvin, som man kan se. Marsvinet er nemlig den mest almindelige hval i Danmark, og den kan opleves mange steder hele året – også i Aarhus Bugten ved Aarhus Ø.

Marsvinet har en lille blåsort yderside, mens undersiden er hvid.

Den spiser fisk, blæksprutter og krebsdyr – og derfor holder den også til, hvor buffeten af fisk og havdyr er stor.

Lige ud for Lighthouse findes stenrevet, som består af 1100 sten. Aarhus Kommune førte stenene tilbage for lige netop at tiltrække fisk, sæler og marsvin – og give skønne naturoplevelser tæt på byen. Efter sigende bugner stenrevet med fisk og havdyr, så vil du se mere til livet under overfalden, kan du med fordel tage dykkerbrillerne på og svømme en tur på havbanen ud for Lighthouse.

Læs mere om stenrevet.

Eller bliv klogere på havbanen.

Relaterede

Læs andre artikler der minder om denne

Vil du vide mere?

Hør mere om Lighthouse

Vil du høre mere om projektet, lejlighederne og investeringsmulighederne? Så skriv dig op til at blive kontaktet af en mægler og/eller modtag vores nyhedsbrev, hvor du bl.a. kan læse mere om Lighthouse, events og livet på Aarhus Ø.